Magazin online:haine, adidasi, parfumuri, accesorii, blugi, curele. Adidas, Nike, Puma, D&G, Gucci, Versace, Lacoste, Boss.

joi, 7 aprilie 2011

Stiati ca...

Potrivit experţilor de la o clinică din Ohio, bărbaţii care vorbesc mai mult de 4 ore pe zi la telefonul mobil prezintă un risc crescut de a fi infertili, informează BBC.
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizat în laborator lichidul seminal de la 364 de bărbaţi care nu puteau să facă copii. În plus, voluntarii au fost rugaţi să completeze un chestionar, în care erau întrebaţi despre obiceiurile lor alimentare, frecvenţa activităţilor fizice sau numărul de ore petrecute la telefon.

În urma analizelor de laborator şi a rezultatelor obţinute în urma chestionarului, oamenii de ştiinţă au constatat că bărbaţii care vorbeau la telefonul mobil peste patru ore pe zi aveau mai puţini spermatozoizi fertili decât cei care nu foloseau mobilul, deşi aveau o dietă dezechilibrată şi erau sedentari, menţionează cercetătorii.
"Nu doar calitatea spermatozoizilor a fost afectată, dar şi cantitatea acestora. Astfel, bărbaţii care foloseau peste patru ore pe zi telefonul mobil aveau 50 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal, în timp ce voluntarii care vorbeau doar două ore pe zi aveau 69 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal. Un bărbat fertil are în jur de 86 de milioane de spermatozoizi pe mililitru de lichid seminal", spune dr. Ashok Agarwal, coordonatorul studiului.
Deşi cercetarea este abia la început, oamenii de ştiinţă susţin că telefonul mobil afectează atât fertilitatea bărbaţilor, cât şi pe cea a femeilor. "Radiaţiile emise de aceste aparate ar putea fi direct răspunzătoare de acest fenomen. AND-ul spermatozoizilor este afectat de acestea", precizează dr. Agarwal.
Eu inca ma incadrez undeva la 3 ore :))
Hai ca v-am pupat.