Magazin online:haine, adidasi, parfumuri, accesorii, blugi, curele. Adidas, Nike, Puma, D&G, Gucci, Versace, Lacoste, Boss.

joi, 31 martie 2011

Eficienta in sapte trepte 2

PARADIGME ŞI PRINCIPII 

Dinăuntru - în afară Nu se poate excela în lumea aceasta fără a trăi o viaţă morală. DAVID STARR JORDAN În decursul a peste 25 ani de lucru cu oameni de afaceri, universitari, cupluri maritale şi familii, am venit în contact cu nenumărate persoane care avuseseră extraordinare succese sociale, dar care, Ia un moment dat, au fost cuprinse de o foame interioară, de o intensă nevoie de echilibru şi eficienţă personală şi de dorinţa de a-şi înmulţi şi îmbunătăţi relaţiile interpersonale. Cred că nu mă înşel afirmând că unele probleme pe care mi le-au împărtăşit vă sunt familiare. ♦ Am făcut o carieră strălucită, şi succesele profesionale se ţin lanţ. Însă cu preţul vieţii mele intime şi familiale. Nu-mi cunosc soţia nici copiii Cred că nici pe mine nu mă cunosc, nici nu-mi dau seama ce are sau nu are importanţă pentru mine. Stau şi mă întreb: oare a meritat efortul? ♦ Urmez o nouă dietă — pentru a cincea oară în anul acesta. Ştiu că sunt supraponderală şi ţin cu tot dinadinsul să mă schimb. Citesc tot ce apare în acest domeniu, îmi stabrtesc ţeluri precise, fac efortul de a menţine o atitudine mentală pozitivă, îmi repet că voi reuşi Dar nu se întâmplă deloc aşa. Nu trec 2-3 săptămîni şi cedez. E clar că nu sunt în stare să mă ţin de ceea ce-mi propun. ♦ Am urmat nu mai ştiu câte cursuri de eficienţă managerială. Aştept multe de la angajaţii mei şi fac toate eforturile de a mă purta prieteneşte, de a-i trata cum se cuvine. Dar nu simt nici o urmă de devotament din partea lor. Am impresia că, dacă aş lipsi o zi, şi-ar petrece timpul trăncănind. De ce
nu reuşesc să le inspir o atitudine independentă şi responsabilă? — sau să găsesc alţi angajaţi care să îndeplinească aceste condiţii? ♦ Sunt atâtea şi atâtea de făcut! Niciodată nu-mi ajunge timpul. Mă simt opresat şi hărţuit — zi de zi, şapte zile pe săptămână. Am participat la nenumărate seminare de management al timpului, am încercat jumătate de duzină de sisteme de planificare. Nu pot spune că nu m-au ajutat într-o anumită măsură, dar tot nu mă simt în stare de a trăi aşa cum aş dori, o viaţă mulţumită, fertilă, împăcată. ♦ Vreau să-mi învăţ copiii să aprecieze valoarea muncii. Dar ca să-i urnesc, trebuie să le supraveghez fiecare mişcare..,, şi să-i aud văităndu-se la fiecare pas. £ mai uşor să le fac eu pe toate. Oare de ce copiii nu sunt în stare să-şi vadă de îndatoriri şi s-o facă cu plăcere, fără săjie nevoie să tragi de ei? ♦ Sunt ocupat, realmente, foarte ocupat. Însă, mă întreb uneori dacă tot ce fac va însemna vreodată ceva. Mi-ar plăcea să cred că viaţa mea a avut un sens, că datorită existenţei mele în lume, lucrurile au luat o anumită întorsătură. ♦ îmi privesc prietenii şi rudele şi-i văd cum se bucură de succes sau de consideraţie; zâmbesc şi-i felicit cu entuziasm. Însă pe dinăuntru sunt ros de invidie. De ce oare? ♦ Am o personalitate puternică. Ştiu că potfi oricând şi oriunde stăpîn pe situaţie. De cele mai multe ori îi pot influenţa pe ceilalţi, făcăndu-i să adopte soluţia sau atitudinea care îmi convine. Reflectez asupra fiecărei situaţii şi simt cum ideile care îmi vin se dovedesc într-adevăr a ji cele mai adecvate interesului general însă ceva nu e în regulă cu mine. Mă frământă o întrebare: cum gândesc de fapt ceilalţi despre mine şi despre ideile mele? ♦ Căsnicia mea s-a degradat. Aş minţi să spun că ne-am certa sau că ne-am lua de păr. Nu. Dar nu ne mai iubim. Ne-am dus la consulting, am încercat şi de unele, şi de altele. Dar, după cât se pare, sentimentele de odinioară nu mai pot fi reînviate. Iată probleme grave, probleme dureroase — care nu pot fi soluţionate cu una, cu două. Cu câţiva ani în urmă, soţia mea, Sandra şi cu mine ne-am confruntat cu o situaţie critică. Unul dintre băieţii noştri o ducea greu cu studiile şcolare; nu era în stare să înţeleagă instrucţiunile testelor, dar să le mai şi prelucreze! Stângaci în contactele sociale, îi punea deseori pe cei apropiaţi în situaţii penibile. Mărunt, firav, incapabil să-şi coordoneze mişcările, provoca râsul tuturor pe terenul de sport. Sandra şi cu mine ardeam de dorinţa de a-l ajuta. Simţeam că dacă "succesul" e important în orice domeniu al vieţii, importanţa lui devenea covârşitoare în rolul nostru de părinţi. În consecinţă, ne străduiam din răsputeri să găsim atitudinea şi comportamentul Dacă voiam să schimbăm situaţia, se impunea în mod imperios să începem prin a ne schimba noi. Şi pentru a ne schimba în mod efectiv, trebuia întâi şi întâi să ne modificăm felul de a percepe. 

Eficienta in sapte trepte 1

“Eficienţa în 7 trepte sau Un abecedar al înţelepciunii "Stephen Covey ne oferă o operă remarcabilă despre condiţia umană, lucrare deosebit de elegant scrisă şi care dovedeşte o înţelegere profundă a preocupărilor noastre celor mai intime, fiind deosebit de utilă pentru existenţa personală şi socială. Intenţionez să dăruiesc această carte tuturor celor pe care-i cunosc.”

WARREN BENNIS autorul cărţii On Becoming a Leader "N-am întâlnit alt profesor sau mentor care, învăţându-ne cum să ne îmbunătăţim eficacitatea personală, să trezească o asemenea reacţie pozitivă copleşitoare. Această carte redă minunat filosofia lui Stephen despre deprinderi. Cred că oricare dintre cititorii săi va înţelege imediat impresia covârşitoare pe care mi-au lăsat-o mie şi altora învăţăturile dr. Covey." 

JOHN PEPPER Preşedinte la Procter and Gamble "Stephen Covey este un Socrate american care ne călăuzeşte paşii pentru înţelegerea «lucrurilor perene» - valorile, familia, relaţiile şi comunicarea dintre oameni." 

BRIAN TRACY autorul cărţii Psychology of Achievement "Cartea lui Stephen R. Covey ne îndrumă cu forţă, convingere şi emoţie. Atât conţinutul cât şi metodologia acestor principii creează fundamentul social al comunicării efective. Ca educator consider că această carte nu trebuie să-mi lipsească din bibliotecă."

WILLIAM ROLFE KERR
Inspector universitar în Utah "Puţini dintre cei care au studiat managementul şi teoria organizaţiilor sau dintre oamenii obişnuiţi - au reflectat atât de profund şi îndelungat asupra principiilor fundamentale ca Stephen Covey. În acest volum ne oferă prin profunzimea viziunii sale o şansă şi nu un manual şansa de a ne cunoaşte pe noi înşine şi influenţa pe care o exercităm asupra altora. Este o carte minunată. Ne poate schimba viaţa!” 

TOM PETERS autorul cărţii In Search of Excellence "Aşa cum este redată în această carte, baza etică a relaţiilor interumane defineşte un mod de viaţă şi nu doar o metodologie pentru obţinerea succesului în afaceri. Este o reuşită evidentă."

 BRUCE L. CHRISTENSEN Preşedintele Consiliului Audiovizualului "într-o vreme în care organizaţiile americane resimt o nevoie disperată de a activiza oamenii şi a crea conducători la toate nivelele, Covey ne oferă o filosofie tonică a vieţii care reprezintă şi cea mai bună garanţie a succesului în afaceri... cartea este o chintesenţă de înţelepciune, înţelegere umană şi experienţă practică."

ROSABETH MOSS KANTER
redactor la Harvard Business Review autoarea cărţii When Giants Leam to Dance "De-a lungul anilor am învăţat atâtea de la Stephen Covey încât de fiecare dată când mă aşez la masa de scris mă tem să nu comit un plagiat subconştient. Cartea de faţă nu reprezintă o lucrare de psihologie comună sau un manual de autoperfecţionare la modă. Ea cuprinde o înţelepciune trainică şi principii sănătoase." 

RlCHARD M. EYRE autor al cărţilor Life Balance şi Teaching Children Values "Ar fi bine să facem astfel încât citirea şi utilizarea acestei cărţi să devină o cerinţă pentru fiecare dintre oamenii aflaţi la toate nivelele administraţiei publice.
Acest lucru ar fi mult mai eficient decât orice legislaţie privitoare la comportamentul etic."

JAKE GARN
primul senator care a călătorit în spaţiu "Când vorbeşte Stephen Covey miniştrii ascultă." Dun's Business Month "Inspirata lucrare a lui Stephen Covey va fi negreşit manualul de psihologie al anilor '90. Deprinderile discutate aici sunt universale şi pot fi aplicate oricărui aspect al vieţii. Aceste deprinderi, totuşi, sunt ca o muzică de operă: nu pot fi pur şi simplu puse în practică fără a fi repetate."

 ARIEL BYBEE mezzo-soprană la Opera Metropolitană "Consider această carte stimulatoare şi provocatore. De fapt, mă raportez mereu la ea." 

RICHARD M. DEVOS Preşedinte la Amway "A câştiga este o deprindere. Ca şi a pierde. Douăzeci şi cinci de ani de experienţă şi cercetare l-au convins pe Covey că şapte deprinderi îi deosebesc pe cei fericiţi, sănătoşi şi plini de succese de cei care ratează sau sacrifică înţelegerea vieţii şi fericirea pentru reuşită în cea mai îngustă accepţiune a termenului." .

 RON ZEMKE
coautor al cărţilor The Service Edge şi Service America "Stephen R. Covey este un om minunat. Înţelegător şi perspicace, dovedeşte un profund interes faţă de oameni. Această carte este echivalentă cu o întreagă bibliotecă plină de volume asupra succesului. Principiile expuse în ea mi-au schimbat cu adevărat viaţa." 

Dr. KEN BLANCHARD autor al cărţii The One-Minute Manager "Eficienţa în 7 trepte constituie chei ale succesului în toate domeniile vieţii. Este o carte care, într-adevăr, incită la reflecţie"

EDWARD A. BRENNAN
 Preşedinte al Companiei Sears, Roebuck and Co. "Covey validează adevărurile durabile, aşa cum se aplică ele în viaţa de familie, în afaceri şi în societate în general, scutindu-ne de psiho-bâlbâiala care poluează o mare parte din literatura curentă despre relaţiile interumane. Această carte nu este o fotografie, ci un demers, şi trebuie considerată ca atare. Covey nu este nici pesimist, nici optimist ci vin om al opţiunilor posibile care crede că noi şi numai noi putem să ne declanşăm procesul de autoperfecţionare. Există mult mai multe - şi nu doar şapte - motive întemeiate pentru a citi această carte." 

STEVE LABUNSKI Director executiv al Societăţii Internaţionale de Radio şi Televiziune "Principiile fundamentale sunt cheile succesului. Stephen Covey este maestru în acest domeniu. Cumpăraţi această carte dar, mai presus de orice, însuşiţi-vă lecţiile ei!" 

ANTHONY ROBBINS autor al cărţii Unlimited Power "Cartea de faţă conţine adevăruri esenţiale despre natura umană pe care, de obicei, le regăsim doar în literatură. După ce o veţi citi veţi simţi nu numai că îl înţelegeţi pe Covey, dar şi că el v-a înţeles!" 

ORSON SCOTT CARD câştigător al premiilor Hugo şi Nebula "Stephen Covey face ca valoarea indivizilor şi organizaţiilor să crească şi realizează asta nu doar prin cuvinte. Sugestiile şi integritatea lui exemplul său personal - aduc oamenilor mult mai mult decât reuşita pur şi simplu." 

TOM F. CRUM Membru fondator al Fundaţiei Windstar autor al cărţii The Magic of Conflict "Suntem copleşiţi de toate responsabilităţile şi cerinţele de timp, transport, muncă şi familiale pe care ni le solicită lumea competiţională de astăzi şi este o mare binecuvântare că. avem această carte la care să ne raportăm mereu." 

MARIE OSMOND
"Stephen Covey ne oferă o masă cu şapte feluri care ne învaţă cum să preluăm controlul asupra propriei noastre vieţi şi să devenim acea persoană completă şi eficientă spre care aspirăm. Este o carte revigorantă, structurată pe nivele, menită să-şi găsească aplicabilitatea în creşterea performanţei individuale şi profesionale.”

ROGER STANBACH
Fundaş al Galeriei de onoare a Ligii Naţionale de Fotbal "Concluziile aceste cărţi subliniază nevoia de a reinstaura etica de caracter în societatea noastră. Lucrarea de faţă aduce o contribuţie de valoare la literatura automodelării." 

W. CLEMENT STONE fondator al publicaţiei Success Magazine "Felul în care Stephen Covey integrează deliberat principiile în viaţă determină un acord între gândire şi comportament, având ca rezultat integritatea personală şi publică."

 GREGORY J. NEWELL ambasador al SUA în Suedia "Ştiinţa este calea ce mai sigură şi mai rapidă către succes în orice domeniu al vieţii. Stephen Covey ne oferă gama strategiilor adoptate de toţi oamenii ultraeficienţi. Reuşita poate fi o şcoală şi această carte reprezintă calea cea mai eficientă de a învăţa.”

 CHARLES GIVENS Preşedinte la Charles J. Givens Organization, Inc. autor al cărţii Wealth without Risk "Nu cunosc pe altcineva care să-i fi ajutat mai mult pe conducătorii societăţii noastre decât Stephen Covey... Nu există intelectual în ţara noastră care să nu fi profitat de pe urma lecturii acestei cărţi şi a aplicării principiilor sale."

 ORREN G. HATCH Senator "Să învăţăm şi să ne însuşim înţelepciunea lui Stephen Covey - iată o obişnuinţă cu adevărat folositoare pe care trebuie să ne-o creăm.

El aplică ceea ce spune, iar această carte ne ajută să trăim permanent în «Cercul învingătorilor»." 

Dr. DENIS WAITLEY
autor al cărţii The Psychology of Winning "Este o carte importantă. Principiile lui Covey privind optica pe care trebuie s-o avem în conducere şi în relaţiile interumane fac din ea un instrument practic, un manual al managerilor actuali. V-o recomand cu toată căldura."

NOLAN ARCHIBALD
Preşedinte la Black & Decker ' "Această carte ne sugerează o disciplină a interacţiunii cu ceilalţi care ar funcţiona fără greş dacă ne-am apleca asupra ei."

 JAMES C FLETCHER Director la NASA "O lucrare minunată. Dr. Covey a sintetizat comportamentul bazat pe principii al oamenilor noştri celor mai valoroşi, principii prezentate aici în cadrul unui program esenţial dar uşor de înţeles." 

CHARLES GARFIELD autor al cărţii Peak Performers "O carte excepţională. Reuşeşte minunat să inspire pe cei ce încearcă să-şi integreze diferitele responsabilităţi ale vieţii - individuale, de familie şi profesionale - mai bine decât orice altă carte pe care am citit-o."

PAUL H. THOMPSON Decan al Şcolii de Management din Marriott autor al cărţii Novations "Adio, Dale Carnegie! Stephen Covey a avut o influenţă covârşitoare asupra vieţii mele. Principiile sale sunt fundamentale. Ele dau roade. 

Inceputul unui inceput...

Ehe... a trecut ceva timp de cand nu am mai scris, de cand nu am mai dat vreun semn... mai exact de pe data de 22... Nu cred ca mi-a simtit cineva lipsa... ca doar nu oi fi eu vreun fir de par din buricul pamantului... Puii mei... Oricum, nu mi-am pierdut nici o picatura din nesimtirea cu care arunc cuvintele in articole... 
Asa ca am luat incredibila decizie de a ma apuca de... un sa ii zic mic proiect prin care incerc sa deschid ochi, ochi ce sunt larg inchisi... Nu stiu ce efect ar putea avea, cati vor intelege aceasta actiune... insa in fiecare zi voi scrie cate un articol, sau poate chiar doua, o carte care mi s-a parut a fi extraordinara!!!
Cartea se numeste "Eficienta in 7 trepte", scrisa de Steven Covey. 
Nu fac asta sa ma aflu in treaba, nu fac asta sa umplu blogul, o fac din placere si a dracului sa fiu, ca sunt in puii mei bun :))
Puteam sa nu specific ce si de unde este, dar nu vreau sa creada lumea ca m-am apucat de scris carti de psihologie... O sa atrag critici? Vai cat o sa sufar... :)) Daca as spune in stilul meu nesimtit ca mi se rupe se intampla ceva? Doooh!!! Se intampla ca arat ca mie nu imi pasa de gura lumii, se intampla ca arat ca atata timp cat mie imi place ceea ce fac si, e bine pentru mine, se intampla ca atata timp cat eu cred in ceea ce fac, merita sa duc razboiul pana la capat, indiferent de cate lupte pierd... De ce? Pentru ca simt ca la final voi fi invingator... 
Dragii mei... dragele mele... nu va zic sa invatati... dar macar incercati sa invatati ceva din ce cacat scriu pe aici...


Hai ca v-am pupat si ii dau drumu.

this is my life, this is my soul... part fourteen







Hai ca v-am pupat.